Kunstzinnige oriëntatie

Kom naar de Music University Days!

Méér Muziek in de Klas organiseert de Music University Days voor groepsleerkrachten die graag meer muziek in hun klas willen, en op zoek zijn naar concrete tips, trucs en handvatten. Deze gratis workshops worden in maart, april en mei door conservatoria en pabo’s in het hele land aangeboden en zorgen ervoor dat jij praktisch aan de slag kunt met muziek. Ook de pabo's van Inholland zetten zich in voor een aantal klinkende workshops!

Lang Leve de Muziek Show

Stichting Méér Muziek in de Klas organiseert ook dit jaar weer een muziekwedstrijd in samenwerking met AVROTROS. In het nieuwe familieprogramma Lang Leve de Muziek Show gaan groepen 5, 6 en 7 de muzikale strijd met elkaar aan. De muziekwedstrijd is een van de manieren waarop Méér Muziek in de Klas muziekonderwijs op de basisschool stimuleert. Door mee te doen aan de wedstrijd krijgen kinderen de kans om te ontdekken hoe leuk en waardevol het is om met muziek bezig te zijn en samen met de klas toe te werken naar een muzikale act. 
 

Voorlichtingsmiddag post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider

Inholland Academy organiseert op woensdag 24 mei a.s. op Hogeschool Inholland Den Haag een voorlichtingsmiddag voor de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider. Tijdens deze middag kunnen in de opleiding geïnteresseerde leerkrachten de sfeer op locatie proeven, in gesprek gaan met docenten en kennismaken met potentiële medecursisten. Aanmelden is nu mogelijk.

Terugblik theaterweek pabo Haarlem

Begin februari stond voor de eerstejaars pabostudenten van Inholland Haarlem in het teken van de theaterweek. De studenten ontwikkelden een muziektheaterproductie voor kleuters. Hieronder een beeldverslag.

Subsidie beschikbaar voor meer muziek in de klas

Scholen die in het schooljaar 2017/2018 werk willen maken van muziekonderwijs, kunnen nog tot 1 april 2017 subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. In totaal is er acht miljoen euro beschikbaar. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld totdat dit bedrag is bereikt.
 

Boekpresentatie 'Spelend leren en ontdekken'

Op dinsdag 21 maart 2017 verzorgt Hogeschool Inholland Dordrecht een inspirerende avondbijeenkomst.

Lector Jeroen Lutters (Hogeschool Windesheim) zal ons meenemen in zijn deskundigheid over de 21e eeuw-vaardigheden en de rol van kunstvakken hierin. 
Jeroen heeft in zijn onderzoek D21 (Didactiek 21e eeuw) aangegeven dat onderwijsinnovatie op weg naar de 21e eeuw ervan dient uit te gaan dat creativiteit de verbindende factor is tussen 21e eeuw-vaardigheden, cultuureducatie en primair onderwijs.
Inhoud syndiceren