Kind en media

Inschrijven MediaMasters 2017 geopend

Nederlandse basisscholen kunnen zich weer inschrijven voor de MediaMasters Game, het grootste project op het gebied van mediawijsheid voor groep 7 en 8. De online game wordt in de klas en thuis gespeeld. Spelenderwijs leren de leerlingen meer over de kansen en de gevaren van media. De klas die de game het beste volbrengt en de meeste punten scoort, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen. Bovendien ontvangt iedere leerling aan het einde van het project een MediaMasters-diploma. 

 

Kennisnet-brochure '125 leerzame apps en websites'

Kennisnet brengt 125 goede leerzame apps en websites voor basisschoolleerlingen samen in een gratis brochure. Diverse experts komen in de brochure aan het woord over hoe je de apps en website in de les in kunt zetten.

Wondertrommel zoekt Pabo-studenten

Het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF) organiseert een speciale knutselmiddag voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Tijdens dit evenement wordt er op verschillende locaties in het land een wondertrommel geknutseld. De wondertrommel werd in 1832 gebouwd door William Horner. Met deze uitvinding konden stilstaande afbeeldingen bewegende figuren worden. Dit was het begin van de animatiefilm.

Voor het evenement wordt een speciale wondertrommel-bouwplaat gemaakt. Kinderen kunnen de bouwplaat inkleuren, uitknippen en in elkaar zetten. Dit mogen ze in de knutselhoek doen maar ze mogen de bouwplaat ook mee naar huis nemen. 

Inhoud syndiceren