Oprichting studievereniging SV MeesJu voor Pabo ...

 
Tweedejaars Pabo-studenten Elisa, Lize en Laura ondertekenden via Zoom bij de notaris een oprichtingsdocument voor studievereniging SV MeesJu. De naam? Dat is een afkorting van ‘studievereniging meester juf’.

We vroegen Elisa, Lize en Laura waarom ze de studievereniging wilden oprichten. “We wilden studenten onderling verbinden en dan vooral studenten uit verschillende jaren. Je kunt op de Pabo goed met elkaar sparren over de lessen en van elkaar leren. Er zijn ook opdrachten waarvoor je eropuit moet, dit kan je dan gezellig met een groep doen.”

Voor de oprichting hebben ze hulp ingeroepen: “We hebben gebeld met docenten Sjoerd van Santen en Roelof Eleveld. Zij hebben ons door het oprichtingsproces geholpen. Via ons Instagram-account (@svmeesju) hebben we met een enquête ook geprobeerd studenten erbij te betrekken.”

Ze hebben al leuke activiteiten op de planning staan: “Er staan sportieve, culturele en educatieve uitjes gepland, maar we moeten wel kijken in hoeverre die door kunnen gaan i.v.m. corona. We gaan in ieder geval online pubquizzen organiseren. Maar als eerste gaan wij het spel ‘crazy 88’ doen. De winnaar hoeft het eerste jaar geen contributie te betalen. Dankzij de enquête hebben we al ongeveer 15 leden bij de start op 1 september. We gaan natuurlijk ook ons best doen om eerstejaars te werven.”

 

Ook lid worden?
Laat het Elisa, Lize en Laura weten via Instagram (@svmeesju) of stuur ze een mail (sv.meesju@gmail.com). Geïnteresseerden houden ze op de hoogte van de aanmeldprocedure.