Kenniswebinars Master Leren en Innoveren

Sinds dit studiejaar zijn de masterclasses van de Master Leren en Innoveren openbaar. Vanwege de coronacrisis konden die in hun gewone vorm niet doorgaan. Daarom organiseerde de master twee interactieve openbare webinars. Die zijn nu terug te kijken!

 

Gespreid leiderschap
In het eerste webinar sprak Jeroen Bottema (Hogeschool Inholland) met Frank Hulsbos (Academie voor Gespreid Leiderschap) over gespreid leiderschap. Kunnen teams functioneren zonder een formele leider? Frank Hulsbos over gespreid leiderschap: “Ik zou gespreid leiderschap niet zien als iets wat helemaal anders is dan formeel leiderschap. Gespreid leiderschap betekent dat je probeert om zoveel mogelijk ruimte te scheppen voor invloed op basis van een grote diversiteit aan kwaliteiten, kennis en expertise. En daar is de schoolleider, of de teamleider, ook een onderdeel van.” Kijk hier het webinar Gespreid leiderschap.

Online onderwijs
Het tweede webinar werd verzorgd door Irene van der Spoel (Hogeschool Utrecht). Zij behandelt een nu heel actueel thema: online onderwijs. In het webinar gaat ze in op de rol die onderwijsinnovators kunnen spelen in het vormgeven van dit nieuwe onderwijs. Ze geeft daarbij praktische tips, waarbij de focus ligt op digitale didactiek.Kijk hier het webinar Online onderwijs.