Op RTL4: Luana wil later juf worden en neemt een ...

Luana zit nog op de basisschool, maar weet al dat ze later juf wil worden. In het RTL4-programma ‘Later als ik groot ben’ neemt ze samen met presentator Jochem van Gelder een kijkje bij de Pabo van Hogeschool Inholland Rotterdam. Daar test docent Sjoerd van Santen of ze geschikt zou zijn als juf én ze mag op een basisschool gelijk voor de klas staan.

Op de vraag van Jochem van Gelder waarom ze graag juf wil worden, antwoordt Luana: ‘Ik vind het leuk om met kinderen te werken en leuk om te leren.’ Luana denkt dat om een goede juf te zijn, je aardig en zelfverzekerd moet zijn. Ze is goed in rekenen en daarom lijkt dat vak haar het leukst om te geven. Maar bij de Pabo Rotterdam mag ze eerst haar muzikale vaardigheden laten zien.

Les op de Pabo
Bij de Pabo ontmoet Luana studenten en vertelt docent Sjoerd van Santen hoe het is om les te krijgen op de Pabo. Daarna zet Sjoerd haar aan het werk. Samen met Jochem van Gelder – die vroeger ook leraar wilde worden – moet ze een lied bedenken en muziek maken. Dat lukt bijzonder goed. Luana heeft zeker de vaardigheden om juf te worden. Goed nieuws, want ze mag ook gelijk al voor de klas staan op een basisschool. Luana’s leerlingen zijn positief na afloop, al waren er ook wel leerpunten: ‘Het dictee las ze wel een beetje snel voor.’ Luana weet het na deze dag in ieder geval nog steeds zeker dat ze juf wil worden en wij zien haar graag terug op onze Pabo!

De uitzending kun je hier terugkijken.