Pabo-studenten leren samenwerken

In het vierde jaar van de Pabo volg je de module Teams Maken Scholen. Dit jaar was de aftrap bij Pabo Haarlem níet in een saai klaslokaal. Bij een avontuurlijke Pabo past namelijk een uitdagender setting.

Op woensdag 4 september werden de studenten daarom bij Vanouds het Dorpshuys in Bloemendaal verwacht. Een student hierover: “Ik vond het erg fijn om dit op een externe locatie te doen. Je zat hierdoor helemaal in de setting en kon echt geconcentreerd aan de slag.”

 

Inzet acteurs

De studenten leren in de module samenwerken met collega’s, ouders en externen. Je bent in het primair onderwijs namelijk niet alleen groepsleerkracht, maar ook teamlid. Het was een vol dagprogramma, met uiteraard een lekkere lunch. Na een uitleg van de opdracht werden de teams gevormd en ging iedereen aan de slag. Maar rustig vergaderen was er niet bij. Acteurs kwamen namelijk langs met een incident. Los dat maar eens op als team! Als afsluiting van de dag presenteerden de teams de oplossing samen met de acteur aan de andere groepen.

Leerzame dag

De opzet van de dag beviel de studenten goed: “Het was een leerzame dag waarin de opdracht duidelijk werd gemaakt. Het was fijn dat er acteurs waren, zodat een probleem concreet werd en je gelijk aan een oplossing kon werken.”