Jeugdweek Kunstmin bezocht door 1.700 ...

Ruim 1.700 leerlingen en leerkrachten van Dordtse basisscholen maakten van 6 tot 9 juni kennis met theater tijdens de 13e editie van Jeugdweek. Tijdens de Jeugdweek namen kinderen uit groep 5 en 6 een kijkje voor én achter de schermen. Onder begeleiding van pabostudenten van Hogeschool Inholland gingen de 9- en 10-jarigen op reis door het theater. Van de zolder tot aan de laad- en losruimte kregen leerlingen korte scenes te zien, gespeeld door pabostudenten van Hogeschool Inholland. De reis door het prachtige pand eindigde in de Grote Zaal met de voorstelling ‘Niet vergeten’ van theatergroep Hoge Fronten/Lieke Benders. 

Wie maken de Jeugdweek mogelijk?
De Jeugdweek maakt deel uit van het Kunstmenu voor het basisonderwijs dat mede mogelijk werd gemaakt door gemeente Dordrecht. Naast de medewerkers van Kunstmin en Arriva werkten veertig studenten van Pabo Inholland aan dit initiatief mee.
 
Pabostudente Linda Plaisier: “Het is echt heel leuk om de leerlingen tijdens de rondleiding helemaal mee te zien leven en om te zien hoe bijzonder ze het vinden dat ze het hele gebouw door mogen lopen. Het allerleukste is om te improviseren tijdens het spelen en in te gaan op wat de leerlingen zeggen.”
 
Cultuureducatie Hogeschool Inholland
Cultuureducatie is een hot thema. De helft van de banen van de toekomst zijn nu nog onbekend. Daarom vindt Inholland het van belang de nieuwe generatie te helpen bij hun ontwikkeling op het gebied van creativiteit en flexibiliteit. Aandacht voor cultuur, kunst en expressie helpt om vindingrijkheid aan te jagen en talent te ontwikkelen. Voor de pabostudenten, is dit Jeugdweek-project dan ook een leermoment en ondersteunend bij het einddoel: “Een veelzijdige en creatieve leerkracht te zijn, die kinderen zo goed mogelijk begeleidt”, aldus Anouk van Nunen, dans & drama docent bij Inholland. 
 
Theatervoorstelling ‘Niet vergeten’
In dit theaterstuk, dat i.s.m. (kinder)boekenschrijfster Joke van Leeuwen is vormgegeven, gaat om herinneringen en het brein. Over de mooiste momenten die je niet wilt vergeten, maar soms toch wegglippen. Of over je allereerste moment op de wereld, waar je helemaal niets meer van weet. Een onvergetelijke luisterboekvoorstelling, een waar feestje voor de hersenpan!