Geslaagde presentatie: Oma's en opa's. ...

Inholland Dordrecht beleefde begin juni een prachtige middag bij de presentatie van de bundel: Oma's/Opa's. Gedichten voor en door kinderen. In de bundel staan 24 gedichten met het thema oma's en opa's, geschreven door kinderen uit de groepen 5 en 6 van diverse basisscholen uit de regio. 

Het restaurant zat helemaal vol met kinderen, leerkrachten, ouders en grootouders. Jan de Bas, de samensteller van de bundel, had een mooi programma samengesteld waarbij de aanwezigen konden beleven hoe de auteurs (de kinderen) het wel heel spannend vonden om hun eigen gedicht voor te lezen.

De trots bij ouders en grootouders was overduidelijk te voelen in de zaal. Een mooi moment was natuurlijk de overhandiging van het eerste exemplaar van de bundel aan oma Nel (91 jaar). De door Radio 2 verkozen leukste oma van Nederland was uit Baarn gekomen om erbij te zijn. Ze voelde zich zeer vereerd.

Verder lichtte docent beeldende vorming André Roll tijdens de bijeenkomst de schepping van de illustraties toe. Jan en André hebben een prachtig boekje samengesteld, dat we met trots als presentje aan alle praktijkbegeleiders zullen overhandigen.

Het resultaat van het dichtproject is tot aan de zomer te zien bij Inholland Dordrecht.