Lang Leve de Muziek Show

Stichting Méér Muziek in de Klas organiseert ook dit jaar weer een muziekwedstrijd in samenwerking met AVROTROS. In het nieuwe familieprogramma Lang Leve de Muziek Show gaan groepen 5, 6 en 7 de muzikale strijd met elkaar aan. De muziekwedstrijd is een van de manieren waarop Méér Muziek in de Klas muziekonderwijs op de basisschool stimuleert. Door mee te doen aan de wedstrijd krijgen kinderen de kans om te ontdekken hoe leuk en waardevol het is om met muziek bezig te zijn en samen met de klas toe te werken naar een muzikale act. 
 
Dit jaar gaan de klassen de strijd aan binnen hun eigen provincie tijdens de auditierondes. Per provincie gaan drie klassen door naar de Lang Leve de Muziek Show. In deze show staat iedere week een andere provincie centraal; welke klas komt als winnaar uit de bus? De twaalf winnaars van de shows krijgen de ultieme hoofdprijs: met de allergrootste schoolband optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017.  
 
Lang Leve de Muziek Show wordt gemaakt in samenwerking met de stichting Méér Muziek in de Klas. De stichting bevordert de deskundigheid op muzikaal terrein van leerkrachten en op pabo’s en conservatoria. Doelstelling is dat in 2020 op elke basisschool in Nederland muziekonderwijs wordt gegeven. Twintig muzikale ambassadeurs zetten zich hiervoor in. Koningin Máxima is erevoorzitter.